3 metode rapide si utile de relaxare dupa o zi solicitanta

Cu siguranta ai avut zile in care ai simtit ca puterile iti sunt consumate in totalitate, iar tu esti epuizat atat fizic, cat si psihic in urma unei zile in care ai fost solicitat fara intrerupere. De cele mai multe ori, acest lucru se intampla la locul de munca, dar poti avea zile grele fie in familie, fie atunci cand ti-ai impus sa rezolvi o sarcina in cateva ore si nu te lasi batut pana nu iti vezi targetul indeplinit.

La sfarsitul unei astfel de zi, nu vrei decat sa te decontezi si sa te relaxezi, astfel incat in cea care urmeaza sa poti functiona din nou la capacitate maxima.

Iata cum te poti relaxa dupa o zi plina

Este extrem de important ca, dupa o zi solicitanta, sa iti incarci bateriile si sa te deconectezi de toate problemele si sarcinile. In acest fel, vei avea posibilitatea sa dedici acelasi efort si zilelor urmatoare si sa eviti suprasolicitarea fizica sau psihica.

Fa sport

Sportul este, cu siguranta, cea mai eficienta metoda de reincarcare, deoarece are un impact pozitiv atat asupra fizicului, cat si a psihicului, arzand toata energia negativa cu care te-ai incarcat intr-o zi grea. Astfel, poti incheia zilele solicitante cu un antrenament la sala de fitness sau cu o simpla alergare in parc. Pentru a te bucura si mai mult de aceste clipe, fa-ti un playlist care sa te motiveze in timpul antrenamentului, dar sa te si relaxeze, in acelasi timp. Chiar daca ai depus mult efort fizic, te poti recrea fie cu cateva exercitii usoare, fie cu o alergare la intensitate medie sau chiar mica. Este de ajuns o ora de antrenament pentru a arde toate tensiunea.

Citeste

Vor fi zile in care oboseala fizica nu-ti va permite sa faci niciun fel de antrenament. Acestea sunt momentele in care corpul are nevoie de repaus fizic. Pentru a te reface in astfel de zile, cel mai bine este sa te axezi pe cea psihica. Cititul este o activitate care te va ajuta sa te deconectezi, dar si sa te ancorezi intr-o alta realitate. De asemenea, iti ofera posibilitatea sa intri in contact cu pasiunile tale, indiferent ca este vorba de carti documentare, cum sunt cele de istorie sau stiintifice, ori diferite opere literare, care sa te plimbe in lumi fictive si sa-ti ofere o pauza de la grijile cotidiene.

Un dus sau o baie relaxanta

Dincolo de aspectele care tin de igiena, un dus sau o baie te vor scapa de energiile negative cu care te-ai incarcat intr-o zi plina. Poti sa-ti creezi un mediu care sa te ajute sa te refaci si sa petreci cateva clipe in intimitate. Pentru acest lucru, trebuie doar sa-ti asiguri un anumit nivel de confort prin cateva elemente cheie, cum sunt lumina la intensitate mica, betisoarele parfumate sau sa-ti echipezi baia cu cabine de dus de la SensoDays, astfel incat sa te bucuri de confortul meritat.

Este extrem de important sa te implici total in sarcinile pe care vrei sa le indeplinesti. Cu toate acestea, asigura-te ca, indiferent de rezultatele pe care le ai intr-o zi, te deconectezi de toate grijile, pentru a putea functiona la capacitate maxima in ziua urmatoare.

sursa foto: envato.com

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole