3 „ghicitoare” din Ploiesti, luate pe sus de mascati

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat o percheziție domiciliară la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda ghicitului. Trei femei au fost conduse la sediul Poliției Ploiești pentru audieri iar ulterior, în baza probatoriului administrat, două dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore.

Din cercetări a rezultat faptul că activitatea infracțională a acestora s-ar fi desfășurat în perioada aprilie 2019 – august 2020, când persoanele bănuite ar fi înșelat, prin metoda ghicitului, 10 persoane domiciliate în țară și în străinătate. Părțile vătămate ar fi fost racolate prin difuzarea de anunțuri în mediul on-line.

În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri care par a face obiectul activității infracționale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 200.000 de lei.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ploiești. Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole