106 persoane, izolate la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa! Bolnavul COVID-19 este în stare gravă

Situaţia existentă la nivelul comunei Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, nu este deloc una confortabilă. În satul Grozăveşti, unde un cetăţean de 56 de ani a fost infectat cu coronavirus într-un centru de dializă privat din Bucureşti, este panică.

În urma anchetei efectuate pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavul care se află acum într-o stare foarte gravă, au fost izolate la domiciliu 106 persoane, copii, tineri şi bătrâni deopotrivă. Practic, 22 de gospdării se află izolate de restul lumii.

Respectarea legii este urmărită cu mare atenţie de către Poliţie şi de către reprezentanţii administraţiei publice locale. Mai mult, ne-a informat primarul Ionuţ Bănică, pentru preîntâmpinarea răspândirii coronavirusului, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Corbii Mari a luat unele măsuri cu caracter local, pe lângă cele stipulate în ordonanţele militare.

Astfel, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul localităţii au, începând de astăzi, obligaţia să comercializeze mărfuri doar la ghişeu. Nu se mai permite accesul cetăţenilor în incinta magazinului. De asemenea, vânzătorii trebuie să poarte măşti de protecţie şi mănuşi. Nu se mai admite să fie comercializată decât pâinea preambalată.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât şi schimbarea programului de funcţionare al magazinelor săteşti. Acestea vor fi deschise zilnic în intervalul 07:00-19:00, cu o pauză între orele 13:00 şi 15:00, perioadă în care se va efectua dezinfecţie interioară şi exterioară.

S-a mai cerut limitarea la o singură ieşire a persoanelor care merg să cumpere cele de trebuinţă în gospodărie. Eventual, să fie desemnat un singur membru al familiei pentru a face acest lucru.

Ne-a mai informat edilul de la Corbii Mari că prefectul judeţului, ca preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urenţă, nu s-a deplasat la faţa locului pentru a câtări şi vedea cum stau lucrurile. De altfel, a mai spus primarul, şi aşa a luat legătura destul de greu cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, pentru a-i vorbi despre cazul de coronavirus din Corbii Mari.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole